Δύο Αλέξανδροι

Θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου «Δύο Αλέξανδροι» στις 22/11/2010

leave a comment »

Την Τετάρτη, 22/11/2010,  το Δ.Σ. του Συλλόγου στην τακτική του συνεδρίαση  συζήτησε διάφορα θέματα, που η επίλυση τους χρήζει την βοήθεια και τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου και προς τούτο αποφάσισε να στείλει σχετικό έγγραφο με τα αιτήματά  στο Δήμο:

Προς τον Δήμο Σκιάθου

Κοινοποίηση: Αρχιερατικό Επίτροπο Ιερών Ναών Σκιάθου

Κύριε Δήμαρχε,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Δύο Αλέξανδροι» σε συνεδρίασή του συζήτησε διάφορα θέματα, που η επίλυση τους χρήζει την βοήθεια και τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου:

  1. Το θέμα της  αποκατάστασης των φθορών και της ανακαίνισης στα ξωκλήσια του νησιού από ευλαβείς πιστούς. Επειδή η συγκινητική φιλοτιμία και το αγνό θρησκευτικό συναίσθημα δεν αρκούν πάντα για τη σωστή παρέμβαση στη συντήρηση και  τον εξωραϊσμό των ναΐσκων σύμφωνα με την παραδοσιακή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική, αφού οι καλές προθέσεις δεν μπορούν από μόνες τους να προστατέψουν από αυθαίρετες επεμβάσεις και αλλοιώσεις της λαϊκής παράδοσης και αισθητικής, ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής: Προτείνουμε να συσταθεί τριμελής επιτροπή γνωμοδότησης και ελέγχου κάθε παρέμβασης ιδιωτών στα ξωκλήσια του νησιού, αποτελούμενη από α) εκπρόσωπο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, β) εκπρόσωπο της τοπικής εκκλησίας και γ) αρχιτέκτονα, που θα προτείνει ο Σύλλογος Δύο Αλέξανδροι.
  2.  Επειδή το 2011 είναι έτος Παπαδιαμάντη, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μας συγγραφέα, προτείνουμε στον Δήμο Σκιάθου σε συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να θεσπίσει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ανάμεσα στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, ζωγραφικής και πραγματείας (έως 800 λέξεις), με θέμα «Τα παιδιά στα διηγήματα του Παπαδιαμάντη», με έπαθλα ολιγοήμερη φιλοξενία στο νησί, βιβλία του Παπαδιαμάντη κ.λ.π. Φιλόλογοι και ζωγράφοι του Συλλόγου μας μπορούν να βοηθήσουν στο έργο της Κριτικής Επιτροπής.
  3. Να γίνει δενδροφύτευση στην περιοχή της Παναγίας – Εικονίστριας, στο σημείο που κατά την παράδοση βρέθηκε η εικόνα της, προκειμένου να προστατευθεί αισθητικά από τον παρακείμενο ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Δασικής Υπηρεσίας, η δενδροφύτευση πρέπει να γίνει με μη πυρόφιλα είδη, σε συγκεκριμένα όρια. Ο Σύλλογός μας προτείνει να αναλάβει το πότισμα και τη φροντίδα τους.
  4. Αιτούμεθα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου την παραχώρηση ενός χώρου για χρήση Γραφείου από τον Σύλλογό μας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο μας και να είμαστε πιο δημιουργικοί.     

Written by Το Διοικητικό Συμβούλιο

3 Δεκεμβρίου, 2010 στις 12:59 μμ

Αναρτήθηκε στις Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: