Δύο Αλέξανδροι

Όχι στην πώληση του λιμανιού της Σκιάθου

leave a comment »

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι», με θέμα «Τι σχεδιάζεται για το λιμάνι της Σκιάθου», το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στην Αίθουσα Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.
Ομιλητές ήταν ο κ. Χρήστος Τζιαβός, ερευνητής, διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών και η κ. Δέσποινα Συμιακάκη, επιχειρηματίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο θέμα της Μαρίνας και στις προτάσεις για επέκταση του λιμανιού.
Η εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε ανοικτή συζήτηση, ενημέρωσε, προβλημάτισε, ευαισθητοποίησε, κατέδειξε τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία η σχεδιαζόμενη πώληση του λιμανιού.
Ήταν μια πρώτη προσέγγιση σ’ ένα θέμα που αφορά τη ζωή των κατοίκων για πολλές γενιές και ανέδειξε το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης του κόσμου. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό το ενδιαφέρον των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων για τον τόπο τους, που εκπλήσσονταν δυσάρεστα για τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν εν αγνοία τους και έγινε συνείδηση όλων η ανάγκη υπεράσπισης του λιμανιού, ως δημόσιας περιουσίας.
Τέλος η συγκέντρωση ενέκρινε το ψήφισμα, που πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Της Ενημερωτικής Συγκέντρωσης κατοίκων της Σκιάθου στις 9.3.2013
Προς τον Δήμο Σκιάθου
Κοινοποίηση: α) Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου
β) Δημοτικό Συμβούλιο
γ) ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου)

Οι κάτοικοι της Σκιάθου που συγκεντρωθήκαμε στην ενημερωτική Ημερίδα της 9.3.2013 του Συλλόγου Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι», με θέμα «Τι σχεδιάζεται για το λιμάνι της Σκιάθου;», ζητούμε από τον Δήμο Σκιάθου:
Να γίνει ευρεία ενημέρωση και διαβούλευση για το θέμα του λιμανιού, ώστε οι προτάσεις που θα υλοποιηθούν να έχουν την αποδοχή της κοινής γνώμης.
Ζητούμε οι αποφάσεις για το λιμάνι να έχουν ως κύριο και πρωταρχικό στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, καθώς και της τοπικής οικονομίας.
Ζητούμε από τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία προκειμένου να βγει το λιμάνι της Σκιάθου από το ΤΑΙΠΕΔ και να αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια πώλησης και ιδιωτικοποίησής του, πράγμα που θα προκαλέσει σοβαρότατη αφαίμαξη στην οικονομία του νησιού.

Written by Το Διοικητικό Συμβούλιο

10 Μαρτίου, 2013 στις 8:58 μμ

Αναρτήθηκε στις Ανακοινώσεις, Περιβάλλον

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: